Viktige gjennomslag for SV på Trøndelag Fylkesting 4.10!

Publisert av: Trøndelag SV Publisert: 05. oktober 2018
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 1 min
SV fikk mange viktige gjennomslag på fylkestinget 4.10! Blant annet om saker knyttet til Miljøpakken og bybane i Trondheim, regionalplan for Helse Midt, politisk styringsform, Gråkallbanen, og ikke minst Jernbanepakke 4!

Vi er stolte over at Trøndelag SV fremmet og fikk flertall for følgende forslag:

-For å kunne opprettholde kvaliteten på tilbudene i helsesektoren vil det være behov for økte økonomiske rammeoverføringer fra statsbudsjettet. For å utnytte de økonomiske ressursene best mulig må det hele tiden være fokus på gode samarbeidsløsninger, effektivitet og god økonomistyring. Ved omstillingsprosesser må det være et klart mål at grunnlaget for de lokale sykehusene i regionen ikke må undergraves. Sykehussektoren bør i planperioden få en sterkere regional folkevalgt styring. Akuttberedskapen i distriktene, herunder ambulansekapasiteten, må styrkes.

-Vi ber fylkesrådmannen komme tilbake med en sak der både drift i egenregi og anbud av Gråkallbanen blir utredet.

-Muligheten for en forlengelse av Gråkallbanen fra sentrum til Brattøra bør også vurderes som et scenario

-Muligheten for å legge en bybane i tunell mellom ny Universitetscampus/St.Olavs til solsiden bør også vurderes i scenarioet livskraftig by.

-Fylkestinget i Trøndelag mener norske myndigheter må ha mulighet til avgjøre om jernbanestrekninger skal legges ut på anbud eller ikke. Trønderbanen mangler ikke konkurranse, men flere spor og kjøreledning. Ressursene i jernbanepolitikken bør først og fremst prioriteres til formål som sikrer økt kapasitet og bedre infrastruktur.

-Fylkestinget mener det fortsatt må være mulig å stille nasjonale krav til sikkerhet på jernbanen.

-Fylkestinget i Trøndelag vil derfor advare Stortinget mot å vedta Jernbanepakke IV.